Rabbits R U playing

Schermafdruk-2017-03-17-09.25.15.png

Speel jij mee met Rabbits?

In de eerste serie van Rabbits gaat Carly Parker’s op zoektocht naar haar vermiste beste vriend en dat leidt haar naar een mysterieus naamloos oud spel waar de spelers alleen verwijzen naar als “Rabbits,” een geheim, gevaarlijk, en soms fatale ondergronds spel, waar de prijzen onduidelijk zijn, maar kunnen inhouden: grote sommen geld, NSA of CSI werving, en misschien zelfs de sleutel tot het ontsluiten van de geheimen van het heelal. Op de website tref je de notities aan

Het ene moment werkt Yumiko nog fanatiek aan een boek, het volgende is ze foetsie. Haar beste vriendin Carly Parker vermoedt dat Yumiko’s onderzoek naar een huiveringwekkend ondergronds ‘spel’ daar iets mee te maken heeft. Maar de politie heeft geen trek in haar complottheorieën, dus ze moet zelf op onderzoek uit. De website is een een podcast aanwinst, daar tref je ook alle aantekeningen aan!

Rabbits stootte twee weken geleden met de eerste aflevering meteen door naar de toppositie in de Amerikaanse podcast-charts. Het is een combinatie van twee trends binnen het genre. Ten eerste de ‘serialized’ podcast: een over meerdere afleveringen uitgestrekt verhaal. Podcastseries ontdekken wat voor Netflix- of HBO-series al langer werkt en gebruiken plot, spanningsboog, karakterontwikkeling en cliffhangers om luisteraars te laten binge-listenen.

Ten tweede: fictie. The Truth en Welcome to Night Vale waren jaren geleden de eerste twee podcasts die met fictie een trouw publiek vonden, maar dat waren op zichzelf staande afleveringen. Gecombineerd met de serie-opzet leidde dat tot onder meer The Black Tapes (2015), van dezelfde makers als Rabbits.

bron: NRC

https://www.rabbitspodcast.com/episodes/

[/column]
Podcasting berichten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *