Vanaf juni: De Grote Harry Bannink Podcast

harry bannink
Audio source missing

Een Ode aan Harry Bannink

Vanaf 4 juni start Gijs Groenteman met De Grote Harry Bannink Podcast.

Harry Bannink (1929-1999) was een bescheiden man en een groot componist. Samen met Annie M.G. Schmidt maakte hij zeven grote musicals, hij liet het hele land meezingen met Ja Zuster Nee Zuster, componeerde talloze liedjes voor Klokhuis, Sesamstraat, De Stratemakeropzeeshow, JJ de Bom, Farce Majeure en ’t Schaep met de 5 pooten. Hij schreef vele hits voor Wim Sonneveld, Frans Halsema, Conny Stuart en Joost Prinsen.

In de podcast komen de tekstschrijvers, acteurs, musici en programmamakers die met hem samenwerkten aan het woord, zoals Hans Dorrestijn, Henny Vrienten, Joost Prinsen, Aart Staartjes, Jenny Arean, Willem Nijholt en vele, vele anderen. Met hen luistert Groenteman naar de liedjes die ze samen met Harry Bannink hebben gemaakt – de onvergetelijke klassiekers én de vergeten meesterwerken.

bron: zwartekat.nl

harry bannink

 

 

 

 

 

 

[/column] [/container] [/content_band]

2 Comments on “Vanaf juni: De Grote Harry Bannink Podcast”

 1. Wat ben jij een ontzettend bevoorrecht mens dat je met al die geweldige mensen herinneringen hebt kunnen ophalen over zo’n fantastisch, veelzijdig mens!
  Toen ik vroeger Ome Willem keek, was Harry Bannink altijd al mijn favoriete geitebreier.
  Later kwam ik er achter dat deze man samen met iconen uit de Nederlandse liedkunst onvergetelijke pareltjes heeft voortgebracht en ook verantwoordelijk was voor heel veel muziek uit favoriete programma’s zoals JJ de bom vh de kindervriend, de stratemaker op zee show en zo.
  Wat zou ik toch graag meer (blad)muziek en teksten hebben van de musicals en andere mooie liedjes om ze te kunnen zingen maar ik begreep er niet zoveel is.
  Dank voor deze podcasts, hoop dat er nog vele mogen volgen!!

  1. Dag Anneke, dankjewel voor je reactie. Ik heb deze doorgestuurd naar de maker van de podcast Gijs Groenteman. Ik ben eraan verslingerd! Vanaf de allereerste aflevering waarin Hans Dorrestijn in huilen uitbarst als hij zijn eigen werk terughoort. Fijn dat er nu inmiddels 10 afleveringen zijn! groet, Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *